Urinetown – 2014

Urinetown

Urinetown? Zeikstad? Wat is dat nou weer voor titel? In de gelijknamige musical wordt deze vraag regelmatig gesteld, maar Musicalvereniging Zwaag laat zich er niet door weerhouden. In januari speelt de groep deze hilarische, absurde en politiek zeer niet correcte voorstelling in De Witte Valk in Zwaag. Bureaucratie, corruptie, opstand, revolutie, het komt allemaal aan de orde en is, ondanks de bijzondere metaforen, ook nog eens heel actueel. De regie is in handen van Suzan Vermeulen, Frank Kok is verantwoordelijk voor de muzikale leiding en Marije Slippens neemt de choreografie voor haar rekening.

In Urinetown is het toiletbezoek aan banden gelegd i.v.m. de waterschaarste. Het volk betaalt zich blauw om te mogen plassen en dat gaat zich wreken. Onder leiding van de jonge Bobbie Goud komen ze in opstand tegen de elite en dat heeft vreselijke gevolgen. Met heerlijk in het gehoor liggende liedjes, spetterende humor en veel plezier bracht de cast van musicalvereniging Zwaag Urinetown op zaterdag 18, zondag 19 (matinee), vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2014 over het voetlicht.

Team

Suzan Vermeulen – Regie
Frank Kok - Muzikale Leiding
Marije Slippens – Choreografie

Speeldata

Zaterdag 18 januari 2014
Zondag 19 januari 2014
Vrijdag 20 januari 2014
Zaterdag 21 januari 2014

Meer informatie
www.musicalverenigingzwaag.nl

In de krant

Urinetown-NHD-16-januari-2014 

Volgens het publiek:

Chris Wobben

Urinetown schudt me vanaf minuut één keihard wakker. Zodra het eerste schijnsel van de zaklamp van agent Knuppel over de muren van de zaal glijdt, wordt ik op een fantastische manier losgemaakt van mijn misplaatste arrogantie. Musicalvereniging Zwaag swingt aan alle kanten. Zeikstad is een lekker satirische musical, die met de nodige humor, improvisatie en snedige dialogen je als vanzelf meeneemt in een hilarisch verhaal. Maar het zijn vooral de spelers die indruk maken. Er gebeurt van alles op het podium. Niet alleen in het voetlicht, maar ook aan de randen van de scènes spelen zich de meest spannende dingen af. Urinetown verveelt geen seconde. Ik vind het geweldig.

Chris WobbenBezoeker Urinetown - 2014

Trailer Urinetown

Impressie

© Kunstig Communiceren - Theater, tekst & beeld
ugg ҩ` ֩` ugg `ȥ֩` ޥ륤 ͥåͨ؜ ugg å ugg ֩` եå ˚ݥ󥭥 ugg `ȥ֩` ` `ȥ֩` ȩ` ugg { ugg ܥ ȡ줿