The American Country Legends

The American Country Legends

Country is weer hot en eindelijk is er waardering voor de steengoede artiesten, die Nederland in dit genre rijk is. In The American Country Legends komt een select gezelschap van de beste countrymuzikanten bij elkaar, voor een muzikaal feest van formaat. De mooiste klassiekers, heerlijke ballads, maar ook spetterende up-tempo nummers wisselen elkaar af, in een veelzijdig topprogramma. Het publiek wordt getrakteerd op bekende songs van Kenny Rogers, The Eagles, Linda Ronstadt, Lady Antebellum, Rascal Flatts, Randy Newman en Alison Krauss, maar ook minder bekende juweeltjes brengen de toehoorders in vervoering. Natuurlijk ontbreken meezingers als On The Road Again niet! De muzikanten hebben allen hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en laten horen -en zien-, dat Country van alle tijden is! Met aansprekende arrangementen en ijzersterke solisten, is The American Country Legends een onmisbare show voor de ware muziekliefhebber.

Begin 2015 waren de eerste vier shows In het RAI Theater, Amsterdam en het World Forum Theater, Den Haag, een groot succes!

Leadzangeressen Lana Wolf en Pam MacBeth laten zich vergezellen door het neusje van de zalm, uit de Nederlandse countryscene. Zo zijn gitaristen Ad Welten, Wim van de Vliert en Johan Jansen, een waar begrip! Ze toerden de wereld over en stonden met hun band Cash On Delivery aan de wieg van het succes van Ilse DeLange. Ze wonnen vele internationale (country)awards. Ad Welten (bas, zang), toerde internationaal met de bands Tulsa, The Moonlight Riders (later Cash on Delivery). Ad begeleidde vele (country) artiesten als Vince Gill, Steve Wariner,Freddy Fender, Lucille Star, Kristel Rose, Rob de Nijs, Lee Towers,Tony Wille, Ruud Hermans en Dick van Altena. Hij nam diverse albums op, doet studiowerk en speelt bij de Basement Band, de Jazz Bigband en FEZZ. Johan Jansen beschikt over een unieke pedal-steelguitar, trad en nam op met Andre Rieu, Amazing Stroopwafels, BZN, George Baker en Waylon en hij werk met vele internationale countrysterren. Voor leadzanger en gitarist Wim van de Vliert, geldt hetzelfde. Hij trad op tijdens het CMA Festival in Nashville en Nederland. Hij speelde met o.a. Danny Vera, de Eagles Tribute Band en Grant&Forsyth. Drummer Erik Albers begeleidde oa. Rene Froger, Glennis Grace, Ruth Jacott, Gerard Joling, Karin Bloemen ea. Toetsenist Harro Wimmenhove speelde in de theatertours van DiepTriest, Those were the days, De Grote Kerstshow, Tribute to the Bee Gees, Good Vibrations en The Soul of Motown 1, 2, 3 & 4. Violist Joost van Es, last but not least, zorgt voor de onvervalste fiddlersound, naast mandoline en zang.

Team

Lana Wolf – Muzikale leiding/leadzang/gitaar
Suzan Vermeulen – Eindregie
Pam MacBeth聽- Leadzang/gitaar
Erik Nijmeier – Leadzang/gitaar
Harro Wimmenhove – Toetsen
Wim van de Vliert – Leadzang/gitaar
Joost van Es – Viool/Mandoline
Johan Jansen – Dobro/Pedal Steel
Ad Welten聽- Bas
Erik Albers – Drums

Meer informatie
www.theamericancountrylegends.nl

In de krant

Impressie

Kortom: een prachtige professionele show, waarvan ik hoop dat je er nog een heleboel op de planken mag brengen.
Complimenten ook nog even voor de regisseuse, die er duidelijk voor heeft gezorgd dat het plaatje waar we naar zaten te kijken het “bandje” ontsteeg.

Alexander BroussardToetsenist Najib Amhalihttp://

Yes!! Het kan dus toch weer in NL. Een spectaculaire Country & Western show (a.k.a. Classic Americana) plaatsen in een fantastische entourage!

Hans MolenaarMuzikant

Fantastische show! Topmuzikanten, prachtige songs en geweldige sfeer. Kortom aanrader!

Dennis HoebeeDJ Radio Veronica

The American Country Legends
Januari 2015 – World Forum Theater Den Haag

漏 Kunstig Communiceren - Theater, tekst & beeld
ugg ヒール ブーツ ugg ムートンブーツ マルイ ネット通販 ugg ショップ ugg ブーツ 格安 アグ フラット アグ 人気ランキング ugg ムートンブーツ グレー アグ ムートンブーツ トール ugg 激安 即納 ugg ボタン 取れた