OER – een moderne sage

OER – een moderne sage

Na maanden van voorbereiding ging op 7 september in natuurpark MAK Blokweer te Blokker een bijzondere openluchtvoorstelling in première: OER! Tientallen medewerkers, vrijwilligers, amateurspelers, -dansers en –zangers stonden in de startblokken om onder leiding van regisseur Theo van Groningen zes bijzondere voorstellingen te realiseren. In OER wordt de ondergang van de wereld door klimaatverandering en vervuiling aan de kaak gesteld. De grote goden zijn het zat en besluiten de mens een lesje te leren. Ze krijgen nog één kans en door de nietsvermoedende jongeman Jannes moet er een oplossing gevonden worden voor alle problemen. Hij begint aan een mythische reis vol vreemde figuren met eigen zienswijzen. Kan hij het tij keren?

Speeldata
OER! werd gespeeld op 6 (try out), 7 (première), 8, 9, 14, 15 en 16 september 2018 in natuurpark Mak Blokweer te Blokker.

Stichting MeerMAK
Stichting MeerMAK heeft als doel meer aandacht te vragen voor de bijzondere relatie tussen de mens en de natuur. De stichting maakt daarvoor gebruik van de kracht van locatietheater. Hierbij wordt tevens ingezet op duurzame samenwerkingen tussen professionals en amateurs uit heel West-Friesland. OER! is de eerste productie van MeerMAK. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het VSB Fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeentes Hoorn, Medemblik, Opmeer, Stedebroec en Drechterland.

Team

Peter Groenendijk – Producent
Theo van Groningen – Concept en regie
Stella van Lieshout – Script
Phyllis Kneefel – Choreografie
Nanska van de Laar – Choreografie
Suzan Vermeulen – Dramaturgie, speladvies en spelregie
Janna de Lathouder – Dramaturgie
Lore Koelemeijer – spelregie
Karianne de Regt – spelregie en regie-assistentie
Marieke van Diepen – Muzikale leiding
Tommy Freke – Compositie

Meer informatie

www.meermak.nl 

Impressie

In de media

© Kunstig Communiceren - Theater, tekst & beeld
ugg ҩ` ֩` ugg `ȥ֩` ޥ륤 ͥåͨ؜ ugg å ugg ֩` եå ˚ݥ󥭥 ugg `ȥ֩` ` `ȥ֩` ȩ` ugg { ugg ܥ ȡ줿