Beauty & The Beast – 2014

Beauty & The Beast

Het was feest in juni 2014. Musicalvereniging Z&V, oorspronkelijk als operettevereniging opgericht, vierde haar 80-jarig jubileum. Dat heuglijke feit ging niet ongemerkt voorbij. Na het grote succes van de locatievoorstelling Jesus Christ Superstar in 2013, waarvoor de vereniging zelfs vier nominaties bij de Landelijke Amateur Musical Awards in de wacht sleepte, pakte de groep opnieuw uit. In de Oranjehal in Spanbroek verrees een heus theater, waar de Disney-klassieker Beauty & The Beast op de planken werd gebracht.

Wie kent niet het prachtige sprookje ‘Beauty and the Beast’? De gelijknamige Disney-tekenfilm dateert alweer van 1991 en de musical ging op 1994 op Broadway in première. Ook het Nederlandse publiek kon van het mooie verhaal genieten, waarbij Chantal Jansen en Stanley Burleson de hoofdrollen voor hun rekening namen. In Opmeer werden de titelrollen gespeeld door debutanten Kitty Dam en Richard Vlaar uit Opmeer. Zij speelden in Jesus Christ Superstar respectievelijk de hogepriesters Annas en Kajafas. In Beauty & The Beast namen zij voor het eerst een hoofdrol voor hun rekening. Zij werden onder andere bijgestaan door Maarten Holscher (Lumière), Harrie Gort (Thickens) en Johan Hoffman (Gaston).

Het verhaal
Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, arrogante prins voor wat beschutting tegen de kou. Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek. Dan verandert ze in een beeldschone tovenares. Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel. De prins verandert in een beest. Een betoverde roos is zijn redding, maar als hij, voordat het laatste blad ervan afvalt, niet heeft leren liefhebben zal hij met zijn personeel voor altijd verdoemd blijven.

Team

Suzan Vermeulen – Regie
Ton van Diepen- Muzikale Leiding
Phyllis Kneefel - Choreografie

Speeldata

Vrijdag 6 juni
Zaterdag 7 juni
Zondag 8 juni
Donderdag 12 juni
Zaterdag 14 juni

Meer informatie
www.musicalverenigingzvopmeer.nl

In de krant

Impressie

© Kunstig Communiceren - Theater, tekst & beeld
ugg ҩ` ֩` ugg `ȥ֩` ޥ륤 ͥåͨ؜ ugg å ugg ֩` եå ˚ݥ󥭥 ugg `ȥ֩` ` `ȥ֩` ȩ` ugg { ugg ܥ ȡ줿