Artistieke leiding

OER – een moderne sage

September 2018
Stichting MeerMak realiseerde in september 2018 in Natuurpark Mak Blokweer een bijzondere locatievoorstelling. In OER wordt de ondergang van de wereld door klimaatverandering en vervuiling aan de kaak gesteld. De grote goden zijn het zat en besluiten de mens een lesje te leren. Ze krijgen nog één kans en door de nietsvermoedende jongeman Jannes moet er een oplossing gevonden worden voor alle problemen. Hij begint aan een mythische reis vol vreemde figuren met eigen zienswijzen. Kan hij het tij keren?

Lees verder >>

Lang & Gelukkig

November 2016
Toneelvereniging De Oefenschool in Wognum bestaat 150 jaar en dat wordt gevierd met de hilarische, absurde, muzikale voorstelling: Lang & Gelukkig. Sprookjes worden door elkaar gehusseld, een prins wil eigenlijk geen prinses, Roodkapje vindt de wolf wel leuk en Assepoester moet kiezen. Oorspronkelijk een voorstelling van het Ro Theater, maar nu uitgevoerd door 16 (gast) spelers en 7 kinderen uit Wognum.

Lees verder >>

OppasCollege

2015 – 2016
Je wordt opa of oma! Dan vraagt je zoon of dochter op je wilt oppassen. Oei. Past dat wel in je schema? Wil je dat wel? En wat als je structureel oppast en er ontstaan meningsverschillen over belangrijke basisprincipes zoals eten, slapen of sociale media?  Tijdens het OppasCollege van GGD Hollands Noorden komen de meestvoorkomende dilemma’s van oppasopa’s en -oma’s ter sprake, ondersteund door grappige, confronterende en soms tenenkrommende theatrale situaties. Kunstig Communiceren ontwikkelde de artistieke invulling van het Oppascollege dat vanaf in 2015 en 2016 in de regio Noord-Holland Noord te zien was.

Lees verder >>

Sunset Boulevard Symfonisch

Juni 2015
Een groot symfonisch musicalspektakel rondom Sunset Boulevard, een prachtige voorstelling van Andrew Lloyd Webber. Enkele jaren geleden was deze productie in Nederland te zien met in de hoofdrollen Simone Kleinsma en Anthonie Kamerling. Z&V krijgt hierbij versterking van het 76-koppige symfonische Regionaal Jeugd Orkest Artiance. De vier hoofdrollen worden door negen acteurs/actrices vervuld. Een bijzondere kennismaking met het grote talent dat Z&V rijk is!

Lees verder>>

Z&V Musicals in Concert

Februari 2015
Maanden waren 24 zangers en zangeressen bezig met hun eigen musicalscène. Zonder geen strakke regie of muzikale leiding van buitenaf, alles lag in eigen hand. Met slechts enkele malen spel- en zangcoaching transformeerden de deelnemers tot ware theatermakers. Dat theatermaken niet zo gemakkelijk is, ondervonden ze stuk voor stuk. Toch maakte iedereen in dit bijzondere proces op eigen niveau grote vorderingen en is elke deelnemer in zijn scène de hoofdrolspeler.

Lees verder>>

The American Country Legends

Theaterseizoen 2014/2015 – 2015/2016
Jaren geleden hoefde je niet uit te komen voor je country-liefde, want dan werd je steevast als een stoffig type beschouwd, maar die tijd is geweest! Country is hip en eindelijk is er waardering voor de steengoede artiesten, die Nederland in dit genre rijk is. The American Country Legends trapte in dec. 2014 af in de RAI, speelde in het WFT in Den Haag en is vanaf sept. 2015 in de Nederlandse theaters te zien.

Lees verder>>

Beauty and the Beast

Juni 2014.
Na het spektakel van Jesus Christ Superstar maakte Z&V er in 2014 weer een groot feest van. Voor Beauty & The Beast werd sporthal De Oranje Hal in Spanbroek volledig omgebouwd tot een enorm theater! Honderden mensen, jong en oud, zagen deze kleurrijke familievoorstelling en de reacties waren overweldigend.

Lees verder>>

Urinetown

Januari 2014.
Een musical met een wel heel aparte naam. Absurd, swingend en ontzettend grappig. Musicalvereniging Zwaag zette in januari 2014 een hilarische voorstelling neer over een onconventioneel onderwerp en verraste het publiek volkomen!

Lees verder >>

Opening waterberging Drachterveld

22 mei 2013.
In opdracht van Artiance, Centrum voor de Kunsten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier verzorgde Kunstig Communiceren een theatrale opening en route door het nieuwe waterbergingsgebied Drachterveld. Met windkracht vijf een hele klus…

Lees verder>>

Jesus Christ Superstar op locatie

Maart 2013.
In maart 2013 werd een droom een feit. In een oude witlofschuur werd met ruim 100 vrijwillige medewerkers uit Opmeer en omstreken een gigantisch musicalspektakel opgezet. In de repetitieperiode werd het artistieke team gevolgd door een cameraploeg van de EO. In februari waren de voorbereidingen in een vierdelige docusoap op Nederland 2 te zien. Lees verder >>

Wat Zien Ik?!

Januari 2013.
Bij Musicalvereniging Zwaag stond de hilarische, ontroerende musical Wat Zien Ik?! in januari 2013 op het program en dat had nogal wat voeten in de aarde. Door uitval van de vaste regisseur werd Kunstig Communiceren in oktober gevraagd de regie over te nemen. Er werden uiteindelijk drie uitverkochte voorstellingen gespeeld in januari 2013. Lees verder>>

The Wiz

Maart 2012
Musicalvereniging Z&V zette in maart 2012 een prachtig sprookje neer. De kleurrijke voorstelling The Wiz, werd maar liefst vier keer, voor een uitverkocht huis gespeeld.

Lees verder>>

Bamboo Bill krijgt de Kriebels

Juni 2011
Bamboo Bill, de icoon van Ouwehands Dierenpark, was in de zomer van 2011 dagelijks in deze voorstelling te zien. Script en regie door Kunstig Communiceren.

Lees verder>>

Foxtrot

Maart 2011.
De teksten van Annie M.G. Schmidt, dan is het altijd goed! Een productie vol bekende liedjes, humor en ook een beetje politiek. In opdracht van Musicalvereniging ZV in Opmeer!

Lees verder>>

Gewone Helden

December 2010.
Waargebeurde verhalen uit de hongerwinter, verteld door drie hoogbejaarde dames en een meisje van 16. Gewone Helden werd gerealiseerd in samenwerking met Theatergroep Het Gezelschap uit Hoorn.

Lees verder>>

De Jantjes

Maart 2010.
Een gouwe ouwe! De eerste productie in samenwerking met Musicalvereniging ZV. De eerste regisseur stopte ermee en Kunstig Communiceren stapte in. Het begin van een vruchtbare samenwerking!

Lees verder>>

© Kunstig Communiceren - Theater, tekst & beeld
ugg ҩ` ֩` ugg `ȥ֩` ޥ륤 ͥåͨ؜ ugg å ugg ֩` եå ˚ݥ󥭥 ugg `ȥ֩` ` `ȥ֩` ȩ` ugg { ugg ܥ ȡ줿